Location,Oosterzele
+32 468 27 63 34
Decaluwestan@gmail.com

Visual Storytelling

Visual Storytelling

Op donderdag 15 december heb ik samen met mijn studiegenoten van netwerkeconomie enkele presentatie gevolgd van de studenten van toerisme. Zij moesten in groepen van 2 tot 3 personen elk een land volledig uitwerken als reis bestemming. Ze vertelden dan zaken zoals wat mensen daar eten, wat mensen daar vaak doen als hobby, hoe open of gesloten de bevolking daar is tegenover elkaar en tegenover de toeristen. Het was allemaal interessant om te horen, zeker omdat ik vroeger ook cultuurwetenschappen heb gestudeerd, ik vind de diversiteit tussen verschillende bevolkingen heel boeiend!

Onze taak was niet enkel luisteren naar de presentaties, maar ook noteren. Alleen moesten we noteren via Drawify, een teken programma. Voor mij was dit de eerste keer dat ik zoiets gebruikte, ik vond het deels uitdagend maar wel leuk. In de toekomst zie ik mezelf deze manier van noteren niet nog gebruiken, dit omdat het wel heel wat tijd in beslag neemt. Moesten we dit nog eens moeten doen als taak, zou ik dat niet erg vinden.

Hieronder staan mijn 3 verschillende Drawify projecten.

IJsland, gekenmerkt door: het noorderlicht, zuiver water, handbal, lezen, cinema, positieve mensen, en ijsjes. Respect is heel belangrijk!

Letland, gekenmerkt door: kvass (drank) , mooie natuur, wellness, koude winter en warme zomer, ligo midsummer night (feestdag)

Indonesië, gekenmerkt door: boeddhisme, heel veel eilanden, geen schoenen in huis. Mensen tonen hun emoties niet in het openbaar.